Росен Плевнелиев и Валери Симеонов са едно и също явление, спуснато над главите ни, от един и същи човек

Име едни екземпляри между нас, които се обозначават като „десни“.

Имат вътрешното убеждение, че са умни и красиви и не на последно място – вярват, че са много умни и прогресивни.

Дотук стига претенцията, която трябва да бъде защитена в реални дела. Какво наблюдаваме?

С невъоръжено око се вижда първо гладът! Онзи глад от алчност и себелюбие, които те прави неадекватен за всичко и пред всеки. Гладът, който изкарва напред само животински инстинкти, достойни за съжаление.

Как, ако не си гладен, не виждаш, че Росен Плевнелиев и Валери Симеонов са едно и също явление, спуснато над главите ни, от един и същи човек? Нима на агент Буда не му се налага да има „под ръка“ един оторизиран борец срещу Русия, който да лицензира с поведението си милиционерската партия ГЕРБ пред целият свят? Или не са му необходими две-три лица, познати в дясното пространство, за да ходят по всички телевизии и да легитимират същото?

Готов ли е Буда да си плаща за тази „услуга“? Да, напълно готов и го прави с удоволствие. Нещо повече, в тази надпревара за грабене на пари отвсякъде участват всички, заради омерта за мълчание. Чувате ли оглушителното мълчание от всички играчи на сцената?

Освен гладът, налице са и много недъзи на „десните хора“- физически, психически, интелектуални, ценностни, религиозни и много други. Вакум, който не може да бъде запълнен с нищо. Реакциите на гражданите и наказателният вот са естествена защитна реакция срещу невижданата първичност и политическа суета. Толкова естествена защита, че съм напълно учуден коя е причината политици да експлоатират зрящите като слепци, а те самите да имат зрение на къртица…

Николай Марков, Фейсбук