Росен Плевнелиев: Не съм ястреб, а човек с позиция!

Президентът Росен Плевнелиев се опълчи на Бойко Борисов, като заяви в интервю по bTV, че не бил ястреб, а човек с позиция. Повод за тези му думи бяха в отговор на реплика на Бойко Борисов, че той имал ястребска позиция и така влошил отношенията ни с Русия.

Росен Плевнелиев обясни, че политиката му спрямо Русия е на човек с позиция, а не ястребска позиция, за каквато го обвинява премиерът Бойко Борисов.

„Не съм ястреб, а човек с позиция“, поясни президентът.

Според него страната ни има нужда от извънредна стабилност, понеже в управляващата коалиция има значителни проблеми. Той добави, че на тези проблеми трябва да се търсят решенията, а не да се замитат под масата.

България няма нужда от извънредна нестабилност. Очевидно в коалицията има проблеми. Най-важно е проблемите да не се замитат под масата“, подчерта Росен Плевнелиев.

Президентът се обяви против правенето на промени в законодателството преди избори.

„Притеснявам се, че всеки път преди избори има неразбории. Трябва да си даваме сметка елита на България, защо се влиза в спиралата на по-ниско доверие на гражданите. Недейте да правите промени в законодателството преди избори“, настоява президентът.

Росвен Плевнелиев изтъкна, че е направил две служебни правителства, но не искал да прави трето, понеже това щяло да доведе до нестабилност в страната.

„Направих две служебни правителства, не искам да правя трето. Нямаме нужда от извънредна доза нестабилност.  Ще ми се на президентските избори да се гледа като на избор на държавен глава, а не на пренареждане на партийните редици“, поясно Росен Плевнелиев.

Той определи премиерът Бойко Борисов, като горд и състезателен човек, който обича да печели битки.

„Нашият премиер е горд човек, състезателен човек. Той е спечелил не една битка и продължава да иска да печели“, похвали президентът Росен Плевнелиев Бойко Борисов.