Ръководството на МВР не знае как да управлява системата, не е компетентно

Няма как работата на МВР да продължи без рестарт.

Това каза във вечерния блок „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на МВР.

Вариант е МВР да съществува като затворена общност на хора, които получават заплати, изпълняват разпореждания, но този вариант не води до гражданска сигурност, смята той.

„В основата на всичко е лошата управленска култура. Тези хора не знаят как да управляват системата. Спорно е колко от тях знаят да си вършат работата. Знаете, че някои от тях бяха отличени като работници, например бившият главен секретар, който сега е шеф на митниците. Като ръководители те в най-добрия случай бяха безполезни, да не кажа вредни. Най-големият проблем е липсата на компетентни хора и сред политическото ръководство, и сред професионалното. Тук е и вината на по-горното ниво на управлението на държавата, защото самият министър-председател веднъж се изрази: „Не ме ядосвайте, защото ще назнача за министър на вътрешните работи учителка по музика“, коментира проф. Николай Радулов.

Според него е крайно време да бъдат назначени качествени хора, под управлението на които народът ще се чувства спокоен.

Източник: Епицентър.бг