Румен Петков: Тази вулгарна Цветановщина трябва да бъде преустановена веднага

Убеден привърженик съм на концепцията, че престъпниците трябва да бъдат показвани, за да знае обществото, хората да ги е срам да ги погледнат, не само да не общуват с тях.

Само че тази вулгарна Цветановщина – първо камерата, а пък с доказателствата ще видим после какво ще правим, трябва главния прокурор и вътрешния министър да я преустановят веднага.

Това коментира Румен Петков в студиото на Нова тв по повод няколкото разследвания, които в момента текат срещу кметове.

Преди време същото се случи с кмета на Асеновград. Тогава АБВ пак дзастанахме юзад него, имаше зрелищни арести, мерки, говорене. После много тихо и деликатно снеха обвиненията срещу него, но това петно децата му ще го носят цял живот, а самият човек и днес не е в добро здравословно състояние. Но тогава пак бяха големите паради. Неговите близки и познати не са забравили какво се е случило тогава, а иначе да, всички останали са забравили. Този манталитет, който се наложи в края на 2009 година – първо камерите, после доказателствата, е дълбоко вреден и за обществото, и за държавността, коментира Петков.

Да караш хората да подписмват молби за напускане без дата е порочна практика. Съдът ще каже престъпление и ако е така, то всички, които са знаели за това нещо, което се е случило преди 3 години, трябва да бъдат арестувани, посочи Петков по случая“Стрелча“.

Източник: Петел.бг