Румен Радев трябва да даде на медиите „Стенограмата КТБ“

Във връзка със „Стеногарама КТБ“, която президентът Румен Радев крие, искам да уточня някои неща.

Разговорът на КСНС при президента Росен Плевнелиев е от НАЦИОНАЛНО значение. В него не става въпрос само за фалирането на КТБ.

Погрешни са и тезите, че засегнати от фалирането на банката са само вложителите. Ощетена е цялата държава – фирми, служители, работници, икономиката, сринато е доверието на чуждестранните инвеститори и т.н.

Тази стенограма трябва да стане публично достояние. Тя е доказателство – кои лица са искали „банкова ваканция“ и защо се е взело решение да бъде спасена с държавни пари една банка, а друга – фалирана.

Не съм икономист или финансист, но всеки средно интелигентен човек знае какво би последвало след една „банкова ваканция“ – връщане на Виденовата зима, падане на валутния борд, фалиране на държавата и ограбване спестяванията на народа.

Българските домакинства имат близо 50 милиарда на влог в банките в страната, които са искали да си присвоят пожелалите затваряне вратите на всички банки.

Затова, а и по много други причини, Румен Радев трябва да даде на медиите „Стенограмата КТБ“, ако се ръководи от огромния обществен интерес и иска да работи в интерес на гражданите, а не да обслужва мафията и олигархията.

Тази стенограма е много важна, защото лицата пожелали фалита на държавата са отново във властта, вместо в затвора.

Стоян Тончев, Фейсбук