Румяна Бъчварова: Получен е сигнал за готвен терористичен акт в България

Получен е сигнал по дипломатичен път за подготвян терористичен акт в България.

Това заяви след пресконференция вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова

„Има сигнал за терористичен акт в България. Има 3-4 души, които вече са установени и са чужденци, но засега не са арестувани“, каза Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на Дарик дали има сигнал за терористичен акт.

В събота в социалните мрежи и английската преса излезе информация, че афганистанци, които живеят във Великобритания, подготвят терористичен акт заради събитията отпреди 10 дни в Харманли. Румяна Бъчварова каза, че българските служби са получили тази информация по дипломатичен път.

Във връзка с журналистически въпрос, че в публикация в чужда медия е излязла информация за лица разпространявали в социалните мрежи манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани, уточняваме следното: Министър Бъчварова заяви, че българските власти са запознати, установени са лицата, които тиражират тази информация и се работи по тях до изясняване на случая.

Бъчварова коментира и днешните твърдения на избраната вече за вицепрезидент Илияна Йотова, която по-рано съобщи, че българското правителство предвижда изграждането на три бежански лагера. Според Румяна Бъчварова ще бъдат изградени три кризисни площадки за бежанци, които ще бъдат към Държавната агенция за бежанците. В момента се оглеждат терени./Дарик нюз