Румяна Ченалова: Неуважаеми управляващи, съдбата скоро ще ви изненада

Договорката между ГЕРБ и ДПС относно субсидиите на партиите е заявление за абсолютен контрол на мафиотско-олигархичните структури над целия обществен живот и бъдещето.

Това коментира Румяна Ченалова в своя Фейсбук профил.

Ето какво още написа тя за излизането на коалицията „ГЕРБ-ДПС“ на светло и законодателните им промени, касаещи партийната субсидия и финансирането на политическите партии:

Партиите ще се издържат от дарения при изрична забрана за анонимност. По този начин управляващата мафия ще контролира пряко и своите дарители, и тези на опозиционните партии.

Държавните структури – НАП, ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата ще са бухалките, чрез които дарителите на опозиционните партии ще бъдат преследвани, изнудвани принуждавани да променят политическите си пристрастия. Поръчковата тротоарна журналистика ще подпомага с радост убиването на човешките права и достойнство за цената от 30 сребърника.

Властта ще им носи пари, а парите повече власт. Малките партии ще изчезнат. Възможността за създаване на нови прогресивни партии ще се превърне в илюзия.
Тотална диктатура, която ще им осигури безоблачно бъдеще, а Борисов ще завърши политическата си кариера като президент.

Такива са им сметките.

Съдбата, обаче, ще ги изненада.

Не всичко е пари, неуважаеми управляващи, и когато не става с много пари, значи нещо се е променило.

Скоро…