Русия била искала България да плати за Освобождението. Само политическите дебили биха повярвали на това

СВОБОДАТА В КИЛОГРАМИ ЗЛАТО

Русия била искала България да плати за Освобождението. Цената била 32 тона злато.

Някакъв идиот разнася тази история из ФБ и кара политкоректните буболечки да хълцат от възторг. А-а, ето каква била работата. Какви братушки – мратушки, какво освобождение, било е бизнес, шушукат те и гледат как да претупат честването на 3 март 2018.

Ако разделим 32 тона на 3 200 000, колкото е било населението на България, получаваме 10 грама. Цената на свободата ! Значи срещу 10 грама злато българинът се освобождава от робството. Евтиния ! А срещу 70-те си хиляди жертви руснаците искали от българите по едно пръстенче. Само политическите дебили биха повярвали на фалшификацията. Тя и за тях е предназначена.

Останалите може би знаят, че ако след Освобождението между България и Русия е ставало въпрос за злато, то количеството вече е 674 тона. Това е равностойността на 80-те милиона златни франка, които Турция ултимативно изисква от нас след Съединението. Княжеството, естествено, няма тези пари. Тогава Русия, за да предотврати турското нахлуване в освободените земи, задоволява претенциите на султана. Встъпва в нашия дълг. България трябва да изплаща 80-те милиона на Русия, но никога не го прави. Така че става дума не за 32, а за 674 тона злато. И не България ги дава на Русия, а Русия ги плаща за България.

Ако се върнем към изчисленията в началото, можем да отбележим, че сега 10 гр. злато струват 700 лв. Щом буболечките смятат, че толкова струва свободата, значи толкова струва и зависимостта. Т.е. тези, които си продават днес душите, може наистина да го правят за жалки пари. Каквито парите, такива и душите.

Васил Василев, Фейсбук