Русия предупреди турската армия

За Русия ядрената война е неизбежна

Русия призовава турските си партньори към сдържаност, за да бъде предотвратена по-нататъшна ескалация на напрежението в Сирия.

Това заяви днес Александър Лаврентиев, специален пратеник на Русия за Сирия, цитиран от ТАСС.

Разбира се, че ще призовем турските си колеги за известна сдържаност, за да предотвратим ескалация на напрежението не само в северната част на страната, но и в цяла Сирия. Смятаме, че трябва да продължим да работим с всички заинтересовани страни и да се опитаме да намерим подходящо решение, включително на кюрдския въпрос, заяви той. Анкара обосновава решението за стартирането на операцията „Лапа-Меч“ в Сирия заради терористичното нападение в центъра на Истанбул в неделя, при което загинаха шест души, а над 80 бяха ранени, посочи дипломатът.

Откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че възнамерява да проведе операция в Сирия, Руската федерация направи всичко възможно, за да предотврати това, за да предотврати поне провеждането на мащабна настъпателна операция на място. Руската федерация успя да направи това и се надяваме, че ще успеем да убедим нашите турски партньори да се въздържат от прекомерна употреба на сила на сирийска територия, подчерта Лаврентиев.

Източник: Факти