Русия предупреди, че ядрената война със Запада е неизбежна

За Русия ядрената война е неизбежна

Русия предупреди своите граждани, че ядрената война със Запада чука на вратата, и тя може да се окаже неизбежна. До най-ужасния сценарии може да се стигне, заради сблъсъците в Близкия изток, където САЩ и Русия се противопоставят един на друг.

Това ужасно откровение дойде от руския телевизионен канал „Звезда“, който е собственост на руското военно министерство. По този канал обявиха миналата седмица, че „психопатите от САЩ точат своите ядрени оръжия за Русия“.

Също така през миналата седмица властите в Русия обявиха, че са построени подземни ядрени убежища, които са готови да приютят 12 млн. души. Това е кажи-речи колкото цялото населението на Москва.

В същото време в Русия започнаха да се провеждат безпрецедентни „широкомащабни“ учения във връзка с гражданската защита. В тези учения участват рекорден брой руснаци – 40 млн. души, заедно с 200 000 специалисти от аварийните спасителни подразделения на Руската федерация. В ученията е предвидено и справяне в ситуации, където има високо наличие на радиация, обезопасяване на помещения при високи радиационни нива и оказване на първична помощ при лъчево облъчване. Основната цел обаче на тези учения е подготовка за огромни по мащаби природни и причинени от човешката намеса бедствия на територията на Руската федерация.

Русия се подготвя за атака от химическо, биологическо и ядрено оръжие

Предвид, че Западният свят разполага с най-различни неконвенционални оръжия, като химически, биологически и ядрени, то Руската федерация трябва да подготви населението си за справяне с тях, ако бъдат използвани. Ръководителят на руското министерство за гражданска защита Олег Мануилов поясни, че се тестват руските граждани как биха реагирали при различни извънредни ситуации и неочаквани бедствия. Важното за тези учения е бързото овладяване на ситуацията и преодоляването на паниката сред населението при наличието на голямо и неочаквано бедствие.

Не е само Западът заплаха за Руската федерация, но са на лице и евентуални терористични атаки на нейна територия. През миналата седмица официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джон Кирби заплаши Русия, че терористични групи действащи на територията на Сирия, ще започнат да извършват атентати по руските интереси, включително и по руските градове. В отговор на Джон Кирби говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отвърна, че тези терористи са свързани с умерената сирийска опозиция, която е подкрепяна от САЩ. При така създалата се ситуация всякакъв терористичен атентат по руските интереси или на територията на Русия може да се разглежда, като американска провокация. Затова и руският телевизионен канал „Звезда“ коментира, че може в Сирия да се разпали конфликт между САЩ и Русия, който да прерасне в световна война.

вижте още: Владимир Путин прекратява ядрен договор със САЩ

Журналистът Тома Томов в сутрешния блок на бТВ каза, че конфликтът между САЩ и Русия е вече пламнал, защото американци и руснаци пряко се стрелят едни други в Сирия. До там се е стигнало след бомбардировката на Деир Ез Зор, която е била насочена срещу правителствената армия на президента Башар Асад, където са загинали руски разузнавачи. В отговор на това Русия и Сирия окървавиха Алепо, при което са загинали американски специални части. Тома Томов коментира, че вероятността двете събития да са случайни е точно нулева.

Според Тома Томов, светът е много близо до Третата световна война, по-близо от времето на Кубинската криза. В случай на световна война, светът ще бъде превърнат в руйни, а човешкият вид може би ще изчезне от лицето на Земята. Преди 15 години САЩ са били абсолютен хегемон и са имали военно превъзходство във всяко едно отношение, а Русия е била през това време разграден двор. При ерата на Путин Русия се възражда и си възстановява военната мощ, докато САЩ отслабват военно все повече и повече. Не се знае дали Сирия е достатъчен повод за избухването на нова световна война, но ако там са решили да си разчистват сметките САЩ и Русия, то наистина сме на една минута от големия взрив.