Руски хакери по нареждане на Путин хакнали Фейсбука на Даниел Митов

Една от водещите новини за днес е, че профилът на външния министър Даниел Митов във Фейсбук е бил „хакнат“ и в момента не бил достъпен, както за самия него, така и за останалите потребители на социалната мрежа.

IT-специалистите на Външно министерство изказали компетентното си мнение пред „24 часа“, че най-вероятно Даниел Митов е станал жертва на атака на руски хакери. Подозренията за руска намеса се засилват след вчерашните изявления на външния министър за хибридната война, която води Русия срещу Запада.

Според експертите имало и втори вариант, като профилът да е блокиран от самия Фейсбук, ако е бил многократно докладван от тролове. Това обаче било малко вероятно, тъй като Фейсбук изпращал съобщение до потребителя, че е блокиран и му правил проверка на самоличността.

От цялата ситуация най-смешни са самите коментари в социалната мрежа Фейсбук, където дадени потребители коментират шеговито, че лично Владимир Путин му хакнал вечерта Фейсбука на Даниел Митов. Други пък се питат дали въобще руският президент знае за „известния“ Митов.