Руските медии попиляха Росен Плевнелиев. Той стана за смях в Русия

Руските медии попиляха Росен Плевнелиев след интервюто, което той даде за германския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, където обвинява директно Москва, че прави опити да дестабилизира Европейския съюз, съобщи агенция „Фокус“.

В руското издание Федеральное агентство новостей No.1 президентът на България беше обявен за „верен слуга на Брюксел“ и в статията пише как той обвинил Русия във всички възможни смъртни грехове.

Российская газета пък сравни Росен Плевнелиев с Барак Обама, чиито мандати изтичат през следващия месец. Изданието дори обвини Плевнелиев, че се е научил да обвинява за каквото му хрумне от Обама. Явно българският президент копира своя американски колега. И двамата президенти са вече бити карти, но ще сипят огън и жупел, като за последно, че да могат максимално да развалят отношенията между САЩ и Русия.

Руското издание „Росбалт“ отбелязва, че българският президент Росен Плевнелиев е сметнал ултранационалистическите движения и партии в Европа, като агенти на Русия, които правят опити да подкопаят Европейския съюз.

Вестник „Известия“ е на мнение, че Росен Плевнелиев е объркал Русия със СССР и затова е изкарал от нафталина старите съветски действия, които са имали за цел „отслабването на Европа и разпространяването на съмнения по повод ценностите на демокрацията и върховенството на закона“.

Руският вестник „Ведомости“ коментира, че отиващият си български президент отново е видял как Москва се мъчи да подкопае ЕС отвътре. Изданието дава и примери от предишни подобни изказвания на Росен Плевнелиев, където обвинява фанатизирано Русия в какво ли не.

Интернет изданието „Ридус“ излезе със заглавие: „Българският Обама реши да изрита Русия за последно“, като допълни, че това е явно някаква нова мода сред напускащите поста президенти по света.