Руските шпиони не ме плашат, а ме плашат тези, които са си разположили военните бази тук и искат да ни превърнат в мишена и фронтова линия

Кеф на макс за психодесните.

Правителството и прокуратурата отново си хванаха путински шпионин.

Ал Йо сигурно едва не е получил инфаркт от екстаз. Понякога се чудя, дали няма нещо сексуална фиксация върху Анна Чапман, че като започне да говори за руски шпиони, и придобива един много особен вид. Не чух позицията на Катето Външната. Тя нали беше преди дни в Русия. Да излезе, да каже, да обясни как Серьожа /както тя казва на Министър Сергей Лавров/, ще реагира на ситуацията да изгонят като мръсно коте дипломат от България.

Още по-странно е, че шпионинът си го хванаха незабавно СЛЕД връщането на Цацаров, Гешев и шефовете на службите в САЩ. Където явно са получили инструкции какво да правят и говорят. И ето – България отново се включи инфантилно в борбата на Големия Бял Господар срещу Русия. Простете ми, не съм дипломат и политик. Но не е ли логично когато имаш шпионин от ранг първи секретар на посолство, просто да си го следиш и да видиш кои са му агентите. А не да го гониш, а те да пращат друг, който да не го знаеш?

За предмета на шпионството мога само да гадая? Да не би шпионинът да е търсил нежни снимки на изгората на Баце от Симитли? Или пък обратното? Или пък колко пъти е ходил Баце в сараите да търси подкрепа на властта си? Или пък коя е настоящата му любовница и къде й е купил къща по света?! Или пък кой е дизайнерът на Катето Външната с цел да го избягват или направо да го поръсят с новичок? Вероятно плод на шпионските усилия са и подстрекаването на Шкембе войвода да се яви решен като мърляв селски ерген на парада на армията, защото без външна намеса няма как човек сам да се орезили толкова…бе, гадни шпиони!

Мога само да кажа, че руските шпиони не ме плашат. Плашат ме тези, които са си разположили военните бази тук и искат да ни превърнат в мишена и фронтова линия. И не плащат на политиците ни за сведения, защото самите ни политици отиват на килимчето да им докладват. Каква е разликата между шпиониране за родината си и ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА към България? И защо Цацаров и Гешев не обяснят какви данни са предоставили на САЩ във връзка със сигурността на България, армията ни и политическата обстановка. И ако са предоставили, по кой член на Наказателния кодекс биха го определили?

Адв. Елена Гунчева