Руският посланик: Жал ми е за Росен Плевнелиев

„Това е синдромът на политик, който наскоро е изпаднал от власт. Липсват му камерите, микрофоните и медийното внимание. Жал ми е за г-н Плевнелиев. Съжалявам, че се налага да го кажа, но е така!”.

Изказването беше направено по време на посещение на посланика на Русия в Хасково. Анатолий Макаров бил помолен от журналисти да коментира твърдението на Росен Плевнелиев за това, че Москва се е месила във вътрешната политика на България, като е финансирала български партии. Според бившия държавен глава е имало доклади, според които Русия стои и зад хакерските атаки срещу сайтове на български институции на местните избори през 2015-а година.

„Готов съм да работя с всяко правителство, което е избрало българския народ. Никога не съм получавал някакви други указания”, допълни посланик Макаров.

„Русия е готова да преговаря за изграждане на газова връзка до и през България за трети страни. Но само ако получим твърди гаранции от Европейската комисия, че няма да променя условия и да пречи на осъществяването на тази връзка. В момента „Южен Поток” не съществува, причините за това са ясни”, каза още посланикът на Руската Федерация.

В Хасково Анатолий Макаров се срещна с кмета Добри Беливанов и областния управител Минко Ангелов. Руските фирми проявявали голям интерес към българските вина, особено към марки, които са произведени в Хасковски регион.

Източник: Гласове