Руският посланик в САЩ предупреди: Помпането на Украйна с оръжия е път към пряка война

Американското издание на Newsweek публикува интервю с руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, в който той твърди, че нежеланието на киевския режим да спре геноцида над руснаците и да изпълни задълженията си по международните споразумения е довело до военните действия в Украйна.

Посланикът добави, че заради „националистическата ярост и реваншистките настроения на киевския режим“ Украйна „избра пътя на бърза милитаризация“ с помощ от чужбина.

„Страните от НАТО започнаха военно развитие на Украйна. Тя беше наводнена от западни оръжия в момент, когато президентът Владимир Зеленски обяви плановете на Киев за придобиване на ядрени оръжия, които биха застрашавали не само съседните страни, но и целия свят“, каза Антонов, цитиран от БГНЕС.

„Западните държави са пряко замесени в текущите събития, тъй като продължават да напомпват Украйна с оръжия и боеприпаси, като по този начин провокират допълнително кръвопролитие“, каза дипломатът.

Предупреждаваме, че подобни действия са опасни, тъй като са насочени срещу нашата държава. Те могат да изведат САЩ и Русия по пътя на пряка военна конфронтация.

„Всякакви доставки на оръжия, военна техника от Запада, извършвани с транспортни конвои през територията на Украйна, са легитимна военна цел за нашите въоръжени сили“, подчерта посланик Антонов.

Източник: Bulgaria ON AIR