Сачева: ГЕРБ тръгват към изборите с намерението да са по-силни от хаоса

Бивш министър обяви какви са целите на ГЕРБ за изборите и как ще процедират от партията след вота.

ГЕРБ тръгват към изборите с намерението да са по-силни от хаоса.

Ние сега ние се намираме в много различна ситуация – имаме политическа, ценова и здравна криза. Смятам, че хората нямат повече време, затова ние трябва да предложим правителство, което да върне времето, в което имаше ясна отговорност и в които се предлагаха повече решения, отколкото проблеми. Това каза пред БНР Деница Сачева от ГЕРБ, бивш социален министър и настоящ кандидат-депутат.

„Ние неведнъж сме правили коалиционни правителства. Моделът е ясен – на масата да се поставят всички проблеми, политиките, които трябва да се водят и да се търсят партиите, с които те да се проведат. Ще търсим възможности за диалог с партиите от формата ЕНП, а не БСП и ДПС“, разкри тя.

„Това може да е част от „Демократична България“, ние имаме допирни точки с тях. Това, че те към момента излагат единствено съдебната реформа на преден план, не означава, че ние в съдебната реформа имаме големи различия. Ние искаме да се говори за цялостна съдебна реформа, а да се говори за личности, а къде да се мести Бюрото за защитени свидетели“, разкри още Сачева.

По думите ѝ страната се намира в криза и трябва да се започне да се говори по конкретните теми – пандемията, Планът за възстановяване и устойчивост, въглищните централи.

„За мен е много по-важно какви мерки ще се предвидят, така че да можем да заменим мощностите, които се затварят, защото самото договаряне на една имагинерна дата на практика не означава, че проблемът е решен, напротив – проблемите тепърва започват“, поясни още Сачева, пише Novini.bg.

Източник: Petel.bg