Сачева: Пред няколко хиляди протестиращи да предадем вота на един милион. По закон трябва да изпълним мандата си

Протестите ни казват няколко неща – има хора, които не ни харесват, има хора, които искат промени, но има и такива, на които правителството им пречи.

Пред няколко хиляди протестиращи да предадем вота на един милион. По закон трябва да изпълним мандата си.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Това е една класическа ситуация, в която партийният и общественият интерес се разминават. Ако сега отстъпим, ще предадем подкрепата на хората“, допълни тя.

„Бъдещето на България е в ръцете на българският граждани и политици. Очакването, че Брюксел ще ни дава насоки, са нереалистични. Трябва да се научим да гледаме на нещата в цялост. В протестите има хора, които нямат добри намерения“, посочи министър Сачева.

„Самата аз искам промяна в работата на институциите и затова се занимавам с политика“, призна тя.

„Времето, с което ние разполагаме се нарича мандат и затова няма място за тънки сметки. Разчитаме на разума на хората и на това, че в окото на бурята никой не маха капитана на кораба“, подчерта социалният министър.

„Срещу нас протестират, но и зад нас има хора. Зад нас стои подкрепата на хората, работим за обществения интерес, не за партийния. Има хора, които не одобряват протестите. Ние възнамеряваме да завършим мандата и да работим по решения, които са полезни за хората“, категорична бе Деница Сачева.

На въпрос каква е цената на властта, Сачева отговори, че личната цена е голяма, „но ние сме избрали да работим в полза на хората. Страхът да работиш в подобна обстановка може да се изтълкува като предателство, затова не го правим“, стана ясно от думите на социалния министър.

Източник: Novini.bg