Само „НСО- то“ на патриарх Кирил плюс черноризците от манастирите на Русия са около пет пъти повече от цялата българска армия, водена от прасето Каракачанов

Преди дни псевдопатриотът и нелеп вицепремиер  Валери Симеонов обяви в интервю за БНТ, нарече главата на руската църква „цигарен патриарх“, „второразрядно ченге“ и „хитрец“.

Думите му предизвикаха скандал в Обединените патриоти, като „Атака“ и ВМРО се разграничиха от тях и поискаха той да се извини.

Волен Сидеров дори каза, че управляващата коалиция може да съществува и без Симеонов.

В тази връзка евродепутатът Николай Бареков направи коментар:

*публикуваме без редакторска намеса

„През 2012 година имах честта да бъда гост в резиденцията на патриарх Кирил в Москва. Бях първият български журналист, пред който Патриархът на Руската църква даде пространно интервю. Поводът – поканата от покойния и блажен български патриарх Максим и предстоящото му историческо посещение нас. Заснех и цял филм за Тв 7, посветен на Руската православна църква, както и филм за посрещането на Кирил от пловдивския митрополит Николай и Светия синод в родния ми град. Който иска да разбере повече за руските манастири и Патриаршията им може да осъди тези, които заграбиха целия архив на Тв 7.

Но за друго ми е думата. За инфо на един второразряден вицепремиер с мундир от Народния театър: Само „НСО- то“ на патриарх Кирил плюс черноризците от манастирите на Русия са около пет пъти повече от цялата българска армия, водена от прасето Каракачанов. В добавка – част от тях на светлинни години по-добре въоръжени и обучени и подсигурени от нашите. „Второразрядни ченгета“ предполагам, че имат, но си имат повече генерали и първоразрядни спецчасти от цялата ни полиция и войска взети заедно. Така както подобава на една подобна църковна организация, отговаряща за духовното и физическото спасение на ….някакви си четвърт милиард православни. Всъщност най-голямата православна общност на планетата. Слава Богу!“

Източник: Bnews.bg