САЩ се провалиха и предизвикаха поредната кървава баня. На ход е мечката

Изгледах внимателно обръщението на Тръмп.

Игнорирах глупостите за жестокия диктатор Асад, който убивал по възможно най-мъчителен и варварски начин красиви бебета, които целят да ангажират емоционално публиката на чия страна да застане.

Игнорирах и заключителните глупости как Америка била призвана да прекрати тази кървава баня и призовавала цивилизованите страни да я подкрепят срещу тероризма.

Игнорирах и особено циничните глупости, че търсели от Бога мъдрост Америка да наложи своята справедливост, мир и хармония в този крайно тревожен свят.

Остана същественото: „Заповядах военен удар по Сирия… жизнено важно за националната сигурност на САЩ…

Опитите от предишните години да се промени поведението на Асад се оказаха провалени. Драматически провалени.“

Изводът, който си направих е, че САЩ се провалиха в информационната война да свалят Асад и да привлекат международната общност на тяхна страна за поредната им кървава баня. Вече не пипат с чужди ръкавици, а цапат своите ръце, което може да се окаже огромна грешка, но явно нямат друг възможен ход. Затова обръщат плочата от не дотам скрита подкрепа на терористите в явна атака и вероятно война. Война, която не се знае имат ли „дупе“ да водят, тъй като в Сирия има едни комплекси без аналог в света, а най-вероятно съвсем скоро ще има още много такива. На ход е мечката.

Армен Попов, Фейсбук