САЩ заплашиха Русия и Китай: Ще ви бием по-силно от всякога

Началник-щабът на сухопътните войски на САЩ Марк Мили заплаши Русия и Китай, че при една бъдеща война, ще бъдат бити по-силно от всякога.

Генерал Марк Мили, който е началникът на щаба на американската армия се разгорещи по време на военен форум на висше равнище, посветен на бъдещето на американската армия. Той нападна Русия и Китай, като ги определи за заплаха за демократическия свят и войната с тях е почти неизбежна.

„Искам да съм съвсем ясен с всички тези, които искат да ни навредят. Аз искам да бъда ясен към всички по света, които искат да унищожат нашия начин на живот, на нашите съюзници и приятели. Американската армия въпреки всичките предизвикателства, въпреки раздразнението, въпреки всичко, което върши. Ние ще ви спрем. Ние ще ви бием по-силно от всякога и ще го направим така, както никога преди. Никаква грешка няма да допуснем с вас. Русия, Китай, Иран и Северна Корея искат да ни поучават. Те ни наблюдават и разучават отблизо. Те разработват нови доктрини, тактики и въоръжения. Тяхното въоръжаване се развива много бързо, така че те се надяват някъде в бъдещето да ни победят. Ние (Американската армия) оставаме силни сега и в бъдещето. Ние можем и ще можем бързо да се разположим навсякъде по света и да унищожим врага по всяко време.“, заяви разгорещено началникът на щаба на американската армия ген. Марк Мили.

Войната между САЩ и Русия е почти неизбежна

Генерал Марк Мили определи военният сблъсък между САЩ и Русия, като почти неизбежен. Това се дължи на бързото развитие на военната индустрия и увеличаването на военните потенциали на Русия и Китай. Развитието на високите технологии и внедряването им в армиите на Русия и Китай, тласкат света към неизбежен конфликт.

Също така ген. Марк Мили призна, че бързото развитие на военните технологии в Русия и Китай са на път да сложат край на въздушното превъзходство на САЩ и да отрежат мощта на американския флот по вода. Това е тревожно за американската армия, чиито тактики и стратегии са свързани с доминиране над въздуха и морето на бойните действия.

„Сухопътните сили ще трябва да бъдат подготвени за кибер война, където ще работят в условия без прецизната навигация от космическите комуникационни средства, с които са свикнали, както и на бойни действия в усложнена градска среда“, обяснява ген. Марк Мили.

вижте още: Русия предупреди, че ядрената война със Запада е неизбежна

Войната с Русия и Китай ще бъде бърза, но кръвопролитна

Общото мнение на генералите участващи във военния форум на висше равнище, който е посветен на бъдещето на американската армия е, че евентуалната война срещу Русия и Китай ще бъде бърза, но с много жертви. Тази война би предизвикала невиждано насилие, такова каквото не е виждано по света през последните 60 години, са на мнение американските генерали, цитирани от британското интернет издание Индипендънт (The Independent)

„Всеки конфликт, при който се използват конвенционални оръжия в близко бъдеще ще протича крайно бързо и ще доведе до огромни жертви, което ние няма да можем да спрем“, добави ген. Уилям Хикс.

Ген. Уилям Хикс е на мнение, че развитието на технологиите, на изкуствения интелект и масовата автоматизация на оръжейните системи, ще ускорят хода на военните действия.

„Скоростта на събитията ще бъдат предизвикателство за човешките ни възможности. Скоростта, с която машините ще могат да взимат решения в бъдещето, ще предизвика нашето умение да се адаптираме и ще изискват ново взаимоотношение между човека и машината“, обяснява ген. Уилям Хикс.

Ген. Уилям Хикс предупреждава, че успехите на Русия и Китай в разработването на нови технологии в техните армии принуждават САЩ да започнат широкомащабна подготовка за военен конфликт, какъвто не е виждан от времената на конфликта в Корея.