САЩ готви нови тежки санкции срещу Русия и лично срещу Путин

Група сенатори от Демократическата партия в САЩ представи днес законопроект, предвиждащ налагане на нови санкции срещу Русия в случай на изостряне на ситуацията около Украйна

Това съобщават руските медии.

Проектът, предложен от американските сенатори, предполага в случай на ескалация в Украйна, да бъдат наложени санкции срещу Путин, както и срещу руския премиер Михаил Мишустин, министрите на външните работи и отбраната Сергей Лавров и Сергей Шойгу, началника на Генералния щаб и поне три руски финансови организации, включително Сбербанк, ВТБ и Газпромбанк.

Както беше съобщено по-рано, инициативата е била предложена от председателя на комисията по външните работи на Сената на САЩ Робърт Менендес (демократ от щата Ню Джърси).

„Сенатор Менендес, начело на 25 свои колеги демократи, представи „Закона за защита на суверенитета на Украйна“, се казва в изявлението на сайта на комисията.

Според съобщението предложението „изпраща ясен сигнал“, че САЩ са готови да постигнат „разрушителни последици“ за руската икономика в случай на ескалация на ситуацията около Украйна.

В същото време Киев и западните държави наскоро изразиха загриженост относно предполагаемото засилване на „агресивните действия“ от страна на Русия близо до границите на Украйна.

Източник: БЛИЦ