САЩ се досетиха защо Русия не „заковава“ Украйна с „Кинжалите“: „Пазят ги за НАТО“

С една дума, Русия няма да остане без ракети. Нито прости, нито хиперзвукови.

Русия е увеличила 5 пъти обема на производството на хиперзвукови ракети „Кинжал“, една от които наскоро унищожи американската система за противовъздушна и противоракетна отбрана „Пейтриът“.

Това съобщават редакторите на военното издание Military Watch Magazine (САЩ).

Позовавайки се на данните, получени от украинската страна, порталът съобщава, че към началото на май Русия е разполагала с около 80 „Кинжала“ – в сравнение с 50-те единици през януари. Това означава, че руската отбранителна индустрия произвежда около 10 хиперзвукови ракети на месец, заключава Military Watch Magazine /MWM/.

Но, припомня изданието, самолетите МиГ-31 с „Кинжали“ са на бойно дежурство от края на 2017 г. Така че оценката на Киев за запасите на тези ракети може да се окаже занижена – в пъти или дори на порядък.

В допълнение, Kинжалl се базира на ракетите 9 M723, от които Русия има „огромно количество“, добавя MWM. И например комплексите „Искандер-М“, според американския портал, влизат във въоръжените сили на РФ „по-бързо от всяка друга оръжейна система“.

Защо Руската федерация използва толкова малко „Кинжали“ по цели, намиращи се в Украйна? Да, досеща се Military Watch Magazine – защото ги спестява за НАТО.

С една дума, Русия няма да остане без ракети. Нито прости, нито хиперзвукови.

Превод: ЕС

Източник: Поглед.инфо