СДС: Нашата първа опция е ГЕРБ, защото сме от едно политическо семейство

СДС е готова за коалиция с ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това потвърди лидерът на СДС Румен Христов, който бе категоричен, че това ще бъде принципна коалиция.

„Това не е конюнктурна коалиция.

Ние имахме принципно съгласие, че ако успешно се представим на местните и на европейските избори, да направим пълен цикъл от избори с парламентарни и президентски. Това, което е ясно, е, че СДС няма да се яви самостоятелно. СДС успява да активизира 100 000 души, което не стига за влизане в парламента“, обясни той.

Пред Bulgaria on air Христов каза още: „Решили сме да бъдем рационални, а не емоционални“.

Румен Христов отбеляза, че няма преговори с Демократична България.

„Нашата първа опция е ПП ГЕРБ от една точка на това, че сме от едно политическо семейство“, каза той.

Имало обаче опити в коалицията с ГЕРБ да влязат и други партии, обясни Христов. Той обаче не спомена имена и каза, че не е негова работа да преговаря с ГЕРБ от името на други формации.

„Когато отиваш на гости и са те поканили само теб, не е хубаво да ходиш и с братовчедите си“, аргументира се председателят на СДС.

БСП пък е най-яркият против на СДС, потвърди Румен Христов и подчерта, че компромис с НАТО и ЕС пък не можело да се прави.

По думите на лидера на СДС не е добре да се влиза в цикъл от непрестанни избори. Христов не вижда и управление без ГЕРБ.

Източник: Novini.bg