Северна Корея за Тръмп и решението му за Йерусалим: Изкуфял старец и презрян мошеник

И Северна Корея не остана встрани и разкритикува решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, предава „Франс прес“.

В изявление, разпространено от официална севернокорейска медия, говорител на външното министерство в Пхенян нарече Тръмп „изкуфял старец“.

На фона на напрежението около ракетната и ядрена програма на Пхенян президентът на САЩ и севернокорейският лидер Ким Чен-ун през последните месеци размениха заплахи за война и лични обиди.

Сега изолираната страна се присъедини към почти единодушните критики на международната общност относно решението на Тръмп, като го определи като „безразсъдно и злонамерено“.

„С оглед на факта, че този психично нестабилен изкуфял старец открито призова за тотално унищожение на суверенна държава в ООН, това негово действие не е изненада“, каза говорител на министерството на външните работи, цитиран от държавната агенция KCNA.

„Този негов ход ясно показва на целия свят, кой е истинският унищожител на световния мир и сигурност и презрян мошеник в международната общност“, добави говорителят, цитиран от „Фокус“.

Източник: КРОСС