Северна Корея заплаши, че ще заличи САЩ от лицето на Земята

Севернокорейският официален уебсайт „Уриминзокири“ предупреди САЩ, че ще бъдат „заличени от лицето на Земята“, ако започнат война на полуострова, предаде Франс прес, цитирана от „КРОСС“.

В събота американският вицепрезидент Майк Пенс съобщи, че американският самолетоносач „Карл Винсън“ и ударната му група военни кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море в момент, когато активно се носят слухове, че Пхенян ще извърши шестия си ядрен опит.

Пропагандният уебсайт „Уриминзокири“ публикува заплашителен текст, който се твърди, че е написан от офицер от севернокорейската армия. В него се казва, че изпращането на самолетоносача е обявяване на война.

Текстът предупреждава Вашингтон, че ще допусне „огромна грешка“, ако мисли, че Северна Корея е Сирия, която не е предприела „незабавна контраатака“ след нанесения й американски ракетен удар в началото на месеца.

В случай на атака, казва сайтът, „светът ще види как атомните самолетоносачи на Вашингтон се превръщат в купчина желязо и биват потопени, как една страна, която се нарича Америка, бива заличена от лицето на Земята“.

Източник: КРОСС