Северозапада се вдига на БУНТ – Искат Магистрала София – Видин. (ВИДЕО)

От една седмица в Северозападна България се подготвя Бунт за магистрала която да свързва София – Видин.

В социалните мрежи хората от Северозапада масово коментират, че блокада на Дунав Мост при Видин ще е само началото на всичко в краят на месеца.

Инициатор на Протеста е гражданското обединение „Единни за Промяна“, които са решени този път с цената на всичко, да накарат управляващите да се задвижат и магистралата София – Видин стане факт.

Жертвите по трасето София – Видин са хиляди и това се дължи най – вече на засиленият трафик от тежкотоварни камиони, които пресичат България от Турция към Европа. Според лидерът на „Единни за Промяна“ от години наред преди избори политиците идват във Видин и обещават, че ще има магистрала и в последствие забравят това свое обещание.

В интервюто си за Канал 3, г-жа Кирова засяга темата и за финансирането на бъдещета магистрала и обяснява на политиците ни един от начините как да направят така че тя да се случи.

Според хората във Видин бъдещият Протест ще получи масова подкрепа от Обществото, защото на всички им е писнало техни близки да измират убити от войната по пътищата в България и от лъжите на политиците в региона.

Готови сме да отстояваме с цената на всичко Протеста си, докато Управляващите не направят реално нещата за магистралата и целият град ще застане пред моста и ще седим там с дни ако се наложи, коментира още лидерът на „Единни за Промяна“

Източник: Xak News