Шефът на БЛС към лекарите: Няма нужда да приемате хора, които са ви наричали невежи и конспиратори!

„Колкото и да звучи нехуманно – лекари, вие не сте жертвени агнета!

Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори!

Не приемам медиците да живеят в страх, защото някой се подиграва със ситуацията и не вярва в коронавируса“.

С тези думи се обърна в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров към всички свои колеги.

„Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политически ориентирани. То не беше горене на маски, то не беше подигравка към лекарите. Няма да продължим да бъдем обвинявани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ще работи добре“, категоричен е Маджаров. И допълни, че от БЛС подкрепят напълно предложените мерки от министъра на здравеопазването.

„Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. .Ако сега не се приемат предложенията на министъра, това означава, че приемаме медиците точно като жертвени агнета“, поясни той.

„Утре ще дадем пресконференция. Преди повече от месец и половина чухме решението на МС, че ще правят PCR тестове на личните лекари, понеже са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава досега нищо не се промени“ , каза още Маджаров.

Източник: Гласове