Шефът на Пфайзер отложи визита в Израел, защото не е ваксиниран

Изпълнителният директор на американския фармацевтичен гигант Pfizer Алберт Бурла отмени планираното си посещение в Израел, след като се оказа, че не е ваксиниран срещу COVID-19.

Това съобщи в. „Йерусалим Пост“, цитиран от БГНЕС.

Бурла, както и членовете на делегацията, която е трябвало да го придружава, не са получили втората доза от ваксината, произвеждана от управляваната от него компания. В резултат е решено посещението да бъде отложено с няколко дни, но то усложнява графика заради предстоящите избори в Израел.

През декември Бурла обяви, че все още не е получил ваксината, тъй като не иска „да изпреварва“ чакащите, и ще изчака, докато дойде редът на неговата възрастова група за ваксиниране. 59-годишният ветеринар от Гърция е получил първата доза от ваксина, но не и втората.

В турския мегаполис Истанбул днес ще е първата събота от началото на декември без забрана за излизане от вкъщи. Въпреки че градът е поставен в категорията на областите с повишен риск от заразяване с коронавирус в южната ни съседка, животът там постепенно се нормализира. Ресторантите и кафенетата са отворени с ограничено работно време, на половината от капацитета си, спортните площадки и басейните не работят, а училищата са отворени по модела 2 дни присъствено и 3 дни дистанционно обучение през седмицата.

Министърът на здравеопазването на Турция обаче предупреди, че е рано да се говори за реално нормализиране на ситуацията в страната, тъй като през последната седмица новите случаи на коронавирус са се увеличили. В рисковите окръзи на страната се запазват ограничителните мерки, включително забраната за излизане през уикендите.

Източник: Гласове