Схемата с американските ТЕЦове е идентична със “схемата Гинка купува ЧЕЗ”. Договорите, направени от Костов са бетон

Схемата с американските тецове е идентична със “схемата Гинка купува ЧЕЗ”.

Група овластени олигарси организират бутафорни протести и ужким плашат с бутане правителството, ако не развали очевидно несправедливите договори за изкупуване на ток от НЕК на високи цени с двата теца.

Договорите, направени от Костов, разбира се, са бетон и са не разваляеми.

Ограбващи, но неразваляеми. Целта на новата схема е проста и рекетьорска : на американците да им писне и като се стреснат още малко от очевидното беззаконие в бандустана да си продадат бизнеса на “справедлива” цена на същите олигарси, които правят протестите и ще купят ЧЕЗ. “Протестите” тутакси ще секнат и медиите повече няма и да гъкнат.

Резултатът за нас, потребителите, ще е същият с разликата, че този път високите печалби от договорите вместо да пътуват за САЩ ще влизат в джобовете на същите олигарси, които поддържат статуквото, което ни ограбва. Тоест с нашите пари вместо американци ще издържаме крадливите ни управляващи, които ще ни доограбват и през високите сметки за ток и третично.

Първично чрез корупцията, вторично през високите данъци, за да плащаме нагласените обществени търгове и накрая третично – чрез високите цени на тока, храните, талончетата и услугите, които ни продават шепата едри олигарси от върха на хранителната верига.

Ако се питате откъде милиардите, с които Гинките и тези зад тях изкупват чуждестранните инвестиции в България – от корупцията и сивата икономика, разбира се. Класическо пране на пари с помощта на властта.

Николай Бареков, Фейсбук