Шокиращ обрат! Общински шеф от ГЕРБ е убиецът на баща ми, не 6-годишното дете, изригна синът на жертвата във Виноградец

По две версии работят в момента разследващите на смъртта на 47-годишния Наско Тонкев от Виноградец, собственик на заведение „Градина” в селото.

Едната е нелеп инцидент, при който 6-годишно дете е произвело неволен изстрел, а другата – прикриване на убийство, съобщава Нова телевизия.

Към момента е задържан собственикът на оръжието – Лазар Влайков, председател на Общинския съвет в Септември.

Инцидентът става по време на празненство в заведението по повод рождения ден на соченото за неволен убиец момче.

Пред Нова телевизия Димитър (на снимката), син на собственика на ресторанта Атанас Тонкев, твърди, че оръжието, с което е убит баща му, е с тежък механизъм, който не може да бъде задвижен от детска ръка. Димитър е категоричен, че баща му е убит, а замесените в престъплението искат да прикрият следите, „измивайки“ се с 6-годишното дете. И намекна, че притежателят на оръжието е истинският килър.

Съсед, който живее до ресторанта, твърди, че освен фойерверките, които били пускани за рождения ден на момчето, е чул и „поне три изстрела от автомат и още такива от пистолет“. Възрастният мъж е категоричен, че не би объркал гърмежа на фойерверките с този от изстрели от оръжие.

Към момента се провеждат разпити на всички лица, присъствали на инцидента. С оглед на възрастта му детето, с което в момента работят психолози, ще бъде разпитано в специалната „Синя стая“ в Пазарджик на по-късен етап. Именно това е мястото, предназначено за провеждане на разпити на малолетни пред съдия със задължителното присъствие на психолог.

Източник: 7dniplovdiv.bg