Шокираща прогноза на Пентагона за края на войната в Украйна

Вашингтон остава един от най-важните участници в конфликта, разгърнал се на територията на украинската държава.

На този фон изявлението на Пентагона за възможната продължителност на военните действия изглежда много забележително.

Пентагонът направи редица изявления относно конфликта в Украйна.

Колин Кал, заместник-началник на Главния военен отдел на Съединените американски щати, направи гръмко изявление по този въпрос. Според високопоставен американец конфликтът може да се проточи още три години.

Киев поиска от Щатите до 128 бойни самолета от 4-то поколение. Вашингтон смята, че Украйна се нуждае от 50 до 80 изтребителя F-16 в бъдеще. В същото време САЩ не виждат смисъл да започват обучение на украински пилоти да използват F-16 сега, тъй като Украйна „може никога да не ги получи“.Производството на нови F-16 за Киев ще отнеме на САЩ от три до шест години, доставката на остарелите модели отнема 1,5-2 години, добави военното ведомство.

В същото време представител на Министерството на отбраната на САЩ призна, че в момента е невъзможно точно да се предвиди развитието на събитията в Незалежная. Всъщност военните действия могат да приключат след шест месеца или няколко години.

В същото време представителят на Пентагона подчерта, че властите на САЩ трябва задължително да продължат финансовата и военна подкрепа за режима в Киев, пише „Блиц“.

Източник: novini.bg