Що за държава е това? Имотната мафия взема дома на този човек и го оставя на улицата да умре

Нека да се позамислим в каква държава живеем, ако това е въобще държава. В социалната мрежа Фейсбук попаднахме на историята на двама българи, които са станали жертва на имотната мафия и са загубили дома си. Това са Любомир Паскалев и съпругата му Саша Паскалева, които в момента са в дом за временно настаняване, но имат само месец преди да бъдат изхвърлени отново на улицата.

Историята е разказва жена, цитирана от БЛИЦ, която случайно срещнала Любомир Паскалев на улицата и решила да му помогне.

Ето и неговата история:

„Този човек ме спря докато се прибирах… видимо одърпан и тъжен. Човекът е бездомен, в момента живее със съпругата си в дом за временно настаняване. Със сълзи в очите ми сподели, че не издържа повече и че никой не му обръща внимание. Диабетик е! Когато го попитах какво следва, той ми отвърна, че отново ще спят по улиците.

Попитах го с какво мога да му помогна, дали иска храна, дрехи, пари – той отсече с гръмогласно „не“. Иска, ако мога да го пусна във Фейсбук, да разкажа за срещата ни, за да може някой да го наеме на работа като пазач или болногледач. Ще бъде много благодарен. Мечтае да почне работа, със жена му да си намерят квартира и да не умре на улицата. Остави си имената и телефона. Запознайте се с Любомир Паскалев 0886183712 (и съпругата му Саша – 0885790387)! Всеки, който може, да помогне на Любомир и Саша да намерят работа, за да са спокойни, нека се свържат с тях. Молбата ми е споделяйте , за да стигне призива ми до повече хора.“

Пред БЛИЦ Любомир Паскалев разказа, че живее на улицата, след като става жертва на имотната мафия:

Търся си работа с подслон. В момента сме в дом за временно настаняване. Можем да останем там до края на месеца и след това ще трябва да напуснем. Хората като виждат, че сме по-бедни, ни мачкат. Искахме да отидем в дом за физически увреждания, защото жена ми е болна, но не познаваме никого и не можем да се уредим. Няма кой да ни даде лекарства, ходя да прося по улиците, за да си купя лекарства за кръвното.“