Шуробаджанащина! Съпруг на депутатка от ГЕРБ е шеф на бежанския лагер в село Баня

В разгара на скандала с роднинските назначения в ГЕРБ се оказа, че шуробаджанащината се шири и на ниско ниво.

Оказва се, че съпруг на депутатка от управляващата партия, който няма необходимото образование и ценз, е директор на регистрационно-приемателния център в село Баня, Община Нова Загора.

Нежната половинка на народната представителка от ГЕРБ Галя Захариева – Димитър, заема поста, въпреки че по образование и начален учител и бивш дългогодишен сервитьор.

Доскоро той бе шеф и на лагера в Харманли, в който през миналата година бе потушен бунт на мигранти. Самият Димитър Захариев твърди, че с „бежански центрове се занимава от 2010 г. – тоест три години преди съпругата му да влезе в законодателната власт като народен представител от Нова Загора в 42-ото Народно събрание. Преди да стане депутат, Галя Захариева е била зам.-кмет на общината.

Часове след публикацията, от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха до Епицентър.бг следната позиция:

„Съпругът на Галя Захариева е назначен в РПЦ в село Баня с конкурс. За позицията не се изисква специално образование или професионална квалификация. Иначе съпругът е магистър по начална педагогика и има семестриално завършена магистратура по национална сигурност, предстои му дипломиране. Като директор на териториално поделение на ДАБ не управлява бюджетни средства, нито е възложител на обществени поръчки“.

Източник: Епицентър.бг