Швеция ще интегрира терористи от Ислямска държава с безплатни жилища и други облаги

Швеция с абсурдно предложение да предоставя на терористите от Ислямска държава безплатни жилищни субсидии и шофьорски книжки, като по този начин се надява да ги възпира от извършването на терористични атаки.

Това пише британското интернет издание Експрес (Express).

По данни на властите над 140 шведски граждани са се завърнали в страната, след като са се сражавали за терористични организации на територията на Сирия и Ирак.

Шведските власти са обезпокоени, че завръщащите се в Швеция нейни граждани са потенциални терористи, които могат да извършват атентати. Една от мерките, които искат да предприемат е да им осигурят стандарт на живот, като по този начин се надяват да намалят радикализацията в тях.

Първа община Лунд в Южна Швеция обмисля да даде възможност на джихадистите върнали се в страната да се интегрират в обществото. За тази цел общината предвижда да даде редица облаги, като жилищни субсидии, безплатни шофьорски книжки, помощ при намиране на работа и други.

Останалите общини също дебатират дали да подходят, като община Лунд и да дадат облаги на завърналите се джихадисти в страната, като по този начин се опитат да ги интегрират.