Сидеров: Бих сменил всички министри, защото не се обявиха срещу клеветите на НФСБ

Трите поискани и подадени оставки на министрите Валентин Радев, Николай Ненков и Ивайло Московски предизвикаха трусове в управляващата коалиция.

По оставките нямаме единна позиция. Каракачанов и Симеонов смятат, че и тримата министри не трябва да подават оставки.

Аз смятам, че това е преценка на премиера и той има повече информация кого да смени. Ние се доверяваме на него. На мястото на Борисов аз бих сменил абсолютно всички министри, защото нито един от тях не стана да каже, че декларацията на НФСБ е клеветническа и тенденциозна. Никой не защити собственото си място в правителството”, каза в „Събуди се“ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Той обясни промяната на отношението си към Борисов заради участието си в коалицията. Когато си коалиционен партньор, не бива да хулиш, смята политикът.

Той е на мнение, че „патриотите“ са започнали да се обезличават в коалицията.

„Живеем в едно махленско дребнотемие. В Европа стават генерални промени. За първи път пристига представител на Белия дом и казва, че иска да обедини националистическите партии. Термин, който беше табу до преди няколко години. Той казва, че национализмът е бъдещето на Европа. Всичко това минава край ушите ни все едно го няма”, коментира лидерът на „Атака”.

Той предложи вниманието да се насочи към важни въпроси като икономиката, доходите на населението, енергийните проекти и миграцията.

Източник: Фрог нюз