Сидеров към Цветанка Ризова: Вие сте част от един соросоиден кръг, който прави мегдани, протести и други

„Недопустимо е към главата на най-голямата църква в света да се отправят такива обиди.

Представете си само за секунди какво би се случило, ако вицепремиерът бе отправил такива думи към главния равин на Израел.

Едва ли щеше вече да е на този пост. Край!

Той представа да съществува като политическа личност. А може би и като физическа“, това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Лице в лице“ по bTV по повод скандалните думи на Валери Симеонов за руския патриарх.

„Каква е аналогията – с някои може, с други не. Какво сега? С Русия е позволено да се подиграваш, гъбаркаш, да се ругае и да се псува – така ли?“, попита Сидеров.

„Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов, който вчера поканих на среща, но той не дойде“, допълни още той.

„Никой от нас няма право да сочи с пръст и да дава обвинения сякаш сме на мегдана, където се обсъжда кой с какво е облечен. Напълно допустимо е това, което патриархът заяви на президента и когато каза, че е обиден“, заяви лидерът на АТАКА.

Водещата Цветанка Ризова му каза, че тя лично се чувства обидена, че руският патриарх така се е скарал на България, което според нея е недопустимо. На това Сидеров я захапа:

„Какво го интересува руският патриарх Вашето мнение. Вие като медия и като водеща имате най-големия грях към българския народ, защото вие сте тези, които всеки ден сте в домовете на българите и промивате мозъците им като казвате, че Русия е лоша, а САЩ са добри. Защо не казвате една лоша дума за САЩ?“.

„Вие сте част от един соросоиден кръг, който прави мегдани, протести и други“, каза още Сидеров.

Ризова пък му отговори:

„Не познавам такива хора и не общувам с такива“.

„Добре, няма да спорим. Но признайте си кой е Вашият собственик“, сложи край на спора Сидеров, но Ризова само му отвърна: „Знаете! Няма човек, който да ми е наредил нещо“.

Спорът между двамата бързо се върна на темата за 3 март, Русия и скандалът с руския патриарх за освобождението на България.

„Ако не се бяхме освободили с помощта на руската армия с коя?“, попита го Ризова.

„Вероятно с френската, германската или английската армия“, посочи лидерът на АТАКА.

По темата за ЧЕЗ той заяви: „Мнението ми е, че ЧЕЗ максимално бързо трябва да се оттегли от България. Съдраха ни по десет ризи от гърба и сега искат да се изнижат.“

Източник: БЛИЦ