Сидеров: Няма как да възстановим парите на хората, ощетени от „Олимпик“

Не звучи добре, но няма законов начин за възстановяването на парите на тези хора.

Е, освен да се събират дарения, други начини не виждам. Просто не съществува друга законова възможност.

Ето защо трябват законодателни промени, иначе нашето ваканционно събиране днес изглежда безсмислено.

Това каза от парламентарната трибура лидерът на Атака Волен Сидерон във връзка с фалита на ЗД ,,Олимпик“, пише novini.bg.

,,Не може да използваме европейското законодателство, на кипърското законодателство не може да се месим, а то впрочем казва, че фондът е длъжен да плати обезщетение на трети лица. По отношение на българската обезпечителна система – тя покрива обезщетения само на фирми, които са лицензирани и регистрирани в България“, коментира още Сидеров и отново посочи, че трябва да бъде създадена работна комисия, която да изработи нужните законодателни промени.

,,С риск да ме обвините, че искам да върна комунизма, искам да попитам защо няма държавно застрахователно дружество? А знаете ли защо изобщо се стигна дотук? Дотук се стигна, защото България тръгна по пътя на една безгранична либерализация“, разкри лидерът на Атака.

,,Какво решаваме днес? Всичко е едно пожелание да се даде една информация. Няма законов начин за възстановяването на парите на тези хора. Ето защо трябва да променим закона“, завърши изказването си Волен Сидеров.

Източник: Petel.bg