Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов

Лидерът на „Атака“ и председател на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидепов директно поиска оставката на коалиционния си партньор Валери Симеонов от вицепремиерския пост.

„Мисля, че след всички поразии, които направи Валери Симеонов в изпълнителната власт, е време да се оттегли от нея.

Не може един човек с комплески на командир на поделение да си играе с правителството, държавата, политическите сили и парламента. Цялата пресконференция на НФСБ бе подчинена на това аз да не съм председател на групата на патриотите. Това отново издава стар комплекс на Симеонов. Крайно време е и премиерът да се произнесе категорично за изнудванията на Валери Симеонов“, написа Волен Сидеров във „Фейсбук“.

„Не разбирам защо трябва да се занимава цялата държава с комплексите на един човек, който аз го вкарах в политиката и още не се научи да бъде политик“. Така лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира пред Дарик изказването на Валери Симеонов, че иска ново коалиционно споразумение на „Обединените патриоти“.

Той допълни, че би отстъпил председателското място на парламентарната група на Патриотите само в полза на Валентин Касабов.

Сидеров нарече исканията на Симеонов „изнудвачески хватки“ и призова премиера Бойко Борисов да отговори как се отнася към думите на вицепремиера.

„Не можем хем да казваш, че е диктатор твоя премиер, хем да стоиш там, а и да искаш да ти минават закончета, които са лобистки“, подчерта лидерът на „Атака“. По думите му именно тези закони обслужвали определи бизнеси.

На въпрос дали е вярно, че Министерство на туризма е било отредено на НФСБ, Сидеров отрече това твърдение.

В 18.00 часа днес ще се проведе коалиционен съвет, на който лидерите в управляващата коалиция ще обсъдят трите министерски оставки, бъдещите им заместници и бъдещето на самата коалиция.

Източник: glasove.com