Сидеров през 2014 г. дава ултиматум на Орешарски да направи мин. пенсия 500 лв., а през 2017 г. се подчинява на Борисов за 200 лв.

През 2014 година лъжепатриотът Волен Сидеров поставя десет искания пред кабинета „Орешарски“, като едно от тях е вдигането на минималната пенсия на 500 лв. от 1 юли същата година.

Тогава той е категоричен, че пари могат да бъдат намерени и това увеличение трябва да стане факт.

„Ако започнат да обясняват – „Ама то няма пари“ – значи, когато искаш да ставаш премиер, не можеш да кажеш няма пари. Ще намериш пари или пък ще кажеш: „Аз не мога да се справя, отстъпвам на Сидеров. Той знае как да се справи“, заяви лидерът на „Атака“ през 2014 година, цитиран от в-к „Стандарт“.

Три години по-късно Волен Сидеров вече го играе лъжепатриот, който е обединен с доскорошния си враг Валери Симеонов и се изживяват заедно, като спасители на пенсионерите, че им вдигнали пенсиите с 34 лв.

Значи този политически клоун е възможно да дава ултиматуми през 2014 година на Пламен Орешарски пенсиите да станат 500 лв., а в същото време не може и дума да каже срещу Бойко Борисов и се съгласява безропотно на 200 лв.