Симеонов: Ерата на Борисов отминава. Изборните резултати са скала за омразата срещу него

Ерата на Бойко Борисов отминава.

Резултатите от изборите се оказаха скала към омразата срещу него, смята лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Има такъв народ“, които искаха да натрият носа на Борисов. След това – „Изправи се! Мутри вън!“ – площадните агресори, които затваряха София и бяха готови на крайни действия срещу Борисов. И да не забравяме тази група, която изкара около 3% – партията на Васил Божков, които буквално желаят смъртта на Борисов. И тези групи вкараха в НС 2 партии, които нямат нищо общо с политическия живот в НС“, каза той в ефира на Нова телевизия.

Според него част от действията на новите партии в НС са не само недомислени – те са опасни и вредни за демокрацията.

„Премахването на ограниченията за броя секции в държави, извън ЕС е тежък удар срещу суверенитета ни. Турската държава, която контролира вота на българските изселници, ще може да се меси директно във вътрешните работи на България“, посочи той.

Лидерът на НФСБ разясни, че отправил призива си за обединение към всички патриотични формации.

„Към нашите партньори от ВМРО, с които работихме в 43-то и 44-то НС, но също така и към ВОЛЯ, с които работехме много добре през тази предизборна кампания, към „Възраждане“ – партия, която показа добро представяне и развитие, към по-малки партии, които са в дясно-патриотичното пространство – като БЗНС-Ненчев, ХДС, социалдемократите“, посочи Симеонов. По думите му целта била да се постигне обединение, което да реализира патриотичния вот у нас, който е между 300 и 400 000 души.

„Опазил ви господ от такава патерица като НФСБ, която често играеше по гърбината на Борисов“. Така Симеонов отговори на въпрос на водещия, ако влязат в следващото НС няма ли да бъдат използвани като патерица някому. Лидерът на НФСБ припомни, че той неведнъж е критикувал Бойко Борисов и даде примери: за неправомерната му намеса в работата на НС, за това, че без знанието на коалиционните си партньори е освобождавал „министри на килограм“.

Източник: Фрог нюз