Симеонов: Китай си има Велика китайска стена, а ние Велика българска ограда с Турция

Няма фирми на ПФ, които да изграждат оградата по границата, трябва да се гордеем със съоръжението, което може да бъде наречено „Великата българска стена“.

Това каза на брифинг след правителственото заседание вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Във връзка със започната проверка от ВКП оградата по границата, заради сигнал на Велизар Енчев, в който се твърди, че дейността по изграждане на оградата се осъществява от фирми на Патриотичния фронт, както и че цените по договора са многократно завишени, Валери Симеонов коментира:

„В личен план за 62 години това, с което се гордея, че съм изградил е моето чисто и неопетнено име. Всеки, който се опитва да хвърли петно върху него, ще получи съответното съдебно наказание“.

„По тази причина въпросният г-н, чието име няма да спомена, говори в общ план – фирми на Патриотичния фронт. Нека да каже, кои са фирмите на Валери Симеонов, да види какво ще му се случи като отговор от Валери Сименов“, заяви вицепремиеът и дпопълни, че това е общоприето политическо „плямпане“, което е ежедневие в България.

„Няма такова нещо, заявявам го категорично. Не е имало, аз даже не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная“, каза още Симеонов.

„Мога да ви кажа, че работата, която е свършена заслужава меко казано похвала. Другата седмица ще осигуря хеликоптер, в който ще поканя представителите на средствата за масова информация и неверниците от опозицията да се качат и да видят за какво става въпрос“, коментира той.

„Мога да ви кажа за какво става въпрос – изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее, така както Китай се гордее с Великата китайска стена. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Нелепо е да се правят словесни нападки, квалификации от хора, които не са виждали за какво става въпрос“, заяви Валери Симеонов.