Симеонов: Проверките на заведения ще продължат, въпреки недоволството на хората

Вицепремиерът Валери Симеонов ще продължи със среднощните проверки на шумни заведения по българското Черноморие.

Въпреки линча, на който той бе подложен снощи от гости на дискотеки в „Слънчев бряг“, той се закани да продължи акциите, докато не бъде осигурено спокойствието през нощта на туристите.

„Проверките на заведенията ще продължат, но не искам да давам повече информация по разбираеми причини“, заяви Валери Симеонов пред Епицентър.бг. От думите му стана ясно, че снощните псувни, закани и освирквания въобще не са го впечатлили. „Няма какво да коментирам. Нормална е реакцията – хората са засегнати от проверките и реагират болезнено“, каза той.

Той допълни с ирония, че вероятно купонджиите и част от медиите „се кефят“ на видеата от проверките в „Слънчев бряг“, но на него не му правело особено впечатление.

Тази нощ вицепремиерът инспектира едно от най-популярните заведения в курорта – дискотеката „Бедрум“. Посрещнаха го с обиди и мощни скандирания „Оставка“. Симеонов пристигна на проверка в заведението заедно с полиция и данъчни. Посетителите обаче не ги допуснаха да влязат, а в социалните мрежи мигновено се появиха клипове на словесния сблъсък на политика с посетителите на дискотеката.

Предната нощ Валери Симеонов затвори заведението „Оксижен”, а заради отказ да съдейства бе арестуван DJ Станчо. Мъжът се оплака от репресия, но въпреки това заяви, че няма да търси правата си в съда.

Източник: Епицентър.бг