Скандал! ГЕРБ изнудват за пари бизнесмени от добричко по модела „Суджукгейт”

Ръководни функционери на ГЕРБ изнудват за пари бизнесмени от добричко и Балчик по модела „Суджукгейт”.

Това разкриха потърпевши предприемачи. Те са заплашени, че ако не дадат 5 цифрена сума, бизнес проектите им ще бъдат замразени.

Според източниците ни в ролята на изнудвач влязъл гербаджия от областната структура на организацията в Добрич. Той отишъл при нарочената жертва, който развивал успешна дейност в добричко, и казал, че иска парите от името на висш кадър на ГЕРБ.

Рекетьорът поставил и срок, в който средствата да бъдат изплатени. Условието било те да се дадат на ръка, за да няма следи. Заплашил, че ако това не се случи, срещу бизнесмена ще бъдат мобилизирани всички възможни държавни институции, включително и прокуратурата. Предприемачите са изумени, че след скандала „Суджукгейт”, практиката да се оказва партиен натиск по места от ГЕРБ, продължава с пълна сила. На този етап не е ясно, дали скандалният разговор е записан, за да послужи за разобличаване на гербаджийския рекет.

Не е тайна, че подобна схема се прилага не само в добричко, но и в цялата страна. Бизнесмените броят пачките, само и само да не загубят бизнеса си. Твърди се, че на места исканите суми варирали от 50 до 70 процента от печалбата. Припомняме, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, който също е от Добрич, преди няколко месеца се обзаведе с 6 обвинения. Главният прокурор Сотир Цацаров се изпъна на пресконференция, за да обясни, че Мартинов искал суджуци от името на премиера Бойко Борисов, но нито един салам не е стигнал до него.

Любопитното е, че гербаджията, който притискал бизнесмените, минавал за близък на Живко Мартинов.

Източник: Фрог нюз