Скандал! Русия разположила ядрени бомби за унищожение на Ню Йорк и Маями?

Пенсиониран руски полковник направи необичайни твърдения, че Москва е заложила в океана, на източното крайбрежие на Америка, ядрени бомби, които биха могли да предизвикат мощно цунами, ако бъдат взривени. Според Виктор Баранц, те са били разположени като ответна реакция на военното присъствие на САЩ по границите на Русия, съобщава Епицентър.бг.

„Американците дислоцират своите танкове, самолети и батальони на спецчастите по протежение на руската граница. А ние тихо „поставяме” по американската брегова линия ядрени ракети – „къртици”. Те се зариват и „заспиват”, докато не им бъде дадена командата“, разкри Баранц в интервю за руския вестник „Комсомолская правда“, предава БГНЕС.

Той изтъкна още, че те могат да предизвикат цунами, чиято сила може да унищожи цели градове като Ню Йорк и Маями. Въпреки че военният бюджет на Русия е в пъти по-малък, отколкото на САЩ.

„САЩ са постоянният „световен шампион” по отношение на размера на военния си бюджет – почти 600 млрд. долара, което е 10 пъти повече от руския. За нас обаче основният въпрос е как да се гарантира защитата на Русия с по-ниски разходи. И вече сме успели (да намерим отговора)”, подчерта още руският ветеран.

Говорител на руското правителство обаче отхвърли твърденията на Баранец. Той ги нарече „странни“ и изтъкна, че те „не трябва да се приемат сериозно“, предава „Дейли мейл”.