Скандал с човек на Валери Симеонов! Уредила се с жилище по втория начин!

От днес влиза в сила Законът за противодействие на корупцията и главния прокурор може да подхване първия високопоставен чиновник сгазил лука.

В Би Нюз се получи сигнал в който се твърди, че областния управител на Стара Загора Гергана Микова се е сдобила с общинско жилище по незаконен начин, представяйки се за крайно нуждаеща се.

Сигналът е подаден от старозагореца Петър Колев както до главния прокурор, така и до парламентарната комисия за противодействие на корупцията, която към днешна дата се оглавява от патриотара Борис Ячев. Гергана Микова е едно от най-доверените лица на вицепремиера Валери Симеонов.Именно по негово настояване същата бе назначена за областен управител на Стара Загора. За този скандален случай се знаело в Стара Загора, но хората считат, че има наложен чадър и закрила от най-високо политическо ниво.

От сигнала ясно се вижда,че Микова няма как да е била крайно нуждаеща се, тъй като същата е притежавала няколко недвижими имота.Единия от имотите и дори се намира в село Борилово, което е известно като град на богаташите в Стара Загора. Според сигнала Микова е подала и декларация с невярно съдържание, за което би следвало да носи наказателна отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс.

Още по- скандалното е, че патриотарката на Валери Симеонов, докато се е представяла за крайно нуждаеща се, всъщност е била омъжена за един от най-заможните строителни предприемачи който й осигурявал доста охолен начин на живот. Според експерти тази сделка е нямало как да се случи, ако предтавител на общината не си е затворил очите пред очебийни факти за имотното и семейно състояние на Гергана Микова.

Според експертите такова затваряне на очите се постига след съответно стимулиране.

Така че, уважаеми г-н Цацаров, Вие сте на ход. Би Нюз публикува сигнала така, както е получен от нас!

Източник: BNews.bg