Скандал! Управляващите вкарват лобистки закони в полза на чуждестранни интереси

44-то Народно събрание вероятно ще получи прозвището на Антибългарско такова.

Тюрлю гювеча който създадоха политическите партии чрез послушни депутати сега се

използва безпроблемно от чуждестранни  корпорации.

Ярък пример в тази посока е опита за унищожение на българското кисело мляко чрез промяна на Българския Държавен Стандарт. Чиновници от министерството на земеделието дори си послужиха с криминални прийоми изготвяйки документ с неистинско съдържание. Вероятно стимулите от гръцки компании са били неустоими.

Гражданското общество и българските медии обаче дадоха яростен отпор на този гнусен опит за унищожаването на български символ като нашенското кисело мляко. Резултатът бе отегляне на процедурата по промяна на БДС от страна на министерстото.

Оказа се обаче,че продажната политическа каста е подготвила много по-жесток план „Б“. Реализацията на този план е свързана с прокарването на пакет от три закона както следва:

1.ЗИД на Административнопроцесуалния кодекс;

2.Нов закон за храните;

3.ЗИД на закона за марките и географските означения;

Чрез закона за храните се цели българския пазар да бъде наводнен със всякакъв вид некачествени вносни храни, но най-циничното е, че чрез него нашия пазар ще бъде наводнен от ГМО храни.

В същия този закон се предвиждат тежки регистрационни режими за нашите фирми производители на храни, с което те практически ще бъдат изхвърлени от пазара.

Действието на закона за храните ще бъде подсилено чрез изменение и допълнение на закона за марките и географските означения. Чрез тези изменения пректически ще бъдат зачеркнати традиционни български храни като лютеницата, българското саламурено сирене, българския кашкавал, българското кисело мляко. Въобще традиционни български земеделски стоки и храни,които в момента ще останат без закрила,тъй като държавата не е предприела никакви действия за тяхното Европейско географско означение.Щетите за българската икономика ще бъдат за стотици милиони лева.

За да бъде овладяно гражданското общество и неправителствени и браншови организации е предвидено от продажните политици промяна на административнопроцесуалния кодекс. За да бъде ограничен достъпа на гражданите и

организациите до Съд се предвижда драстично увеличение размера на държавните такси.Увеличението на таксите за граждани е 18 (осемнадесет пъти),а за организации 90 ( деветдесет пъти) целта е ясна.Браншови и граждански организации вече са

предупредили управляващите,че ако бъдат извършени тези промени ще бъдат предприети сериозни граждански протести.

Въпреки това законопроектът за изменение на АПК вече беше прокаран на първо четене. Вероятно стимулите за безродните политици са били доста сериозни.

Източник: IBTnews.bg