Скандал в Хитрино! Румяна Бъчварова изгони кмета Нуридин Исмаил

Румяна Бъчварова изгонила кмета на Хитрино Нуридин Исмаил от фургона, където се обсъждат важни въпроси и се вземат решения лично от вътрешния министър в оставка.

Това стана ясно от репортаж на БНТ от Хитрино тази сутрин.

Кметът на селото се оплака, че фирмата превозвач не прави нищо.

„Аз от два дни обяснявам, че фирмата превозвач не прави нищо. Тя отговаря за източването на цистерните и виждам как се бавят. Казвам няколко неща и културно съм отсранен от щаба. Ако на вас ви кажат „господин кмете, моля напуснете“, как ще реагирате“, оплака се Нуридин Исмаил.

Според него нещата се бавят прекалено много, темпото на работа е ниско и повече умуват, вместо да действат.

„Имам усещането, че фирмата не се натиска достатъчно за източването и преместването. Това което виждам не е достатъчно като темпо на работа. Сега са се събрали да умуват за скоростта на вятъра и, че може би ще продължат работа като утихне. А то ще спре да духа така чак след три месеца, това им казвам, тук времето е сурово“, коментира обидено кметът на селото.

Той е разтревожен за хората, които са почнали да губят търпение и искат да влязат в къщите си. По думите му времето в района е сурово, което може да протака с месеци вдигането на цистерните от крановете.