Скандал в парламента: Марешки нарече патриотите „политически проститутки“

В парламента се обиждаха на политически проститутки покрай дебатите за президентското вето върху Изборния кодекс.

Първо Веселин Марешки нарече патриотите „политически проститутки“. После Валери Симеонов му отговори, че е на прав път, визирайки лидера на Воля, предаде Канал 3.

„В едно сте прав – в парламента няма място за политически п……“, каза лидерът на НФСБ, като не изговори докрай думата, както направи от трибуната Марешки.

„Радвам се, че след като каза, че няма място за политически п….., Валери Симеонов напусна залата“, отвърна Марешки, също прицелил се в неговата персона.

А след неговото изказване журналистите останаха в недоумение с „Ъ“ ли изписва думата „мажоритарен“ аптекарският бос.

Съмнението увисна, след като лидерът на Воля уличи Валери Симеонов, че е обидил всички български мъже, като се е изказал срещу мажоритарния вот и преференциалното гласуване.

„Нанесохте обида на целия народ, на българските мъже“, обърна се Марешки към Валери Симеонов. Ако има мажоритарни избори, това не означава, че качеството няма да е по-високо“, каза бизнесменът, който е председател на НС.

„Съжалявам, ако съм обидил всички мъже. Вие за мен не сте критерий за политическа мъжественост“, отвърна Симеонов.

Никой не разбра каква точно е връзката между мажоритарния вот и мъжете, която направи лидерът на Воля, след като репликира изказването на Симеонов, че в парламента няма място за „силикони, ботокси и ритнитопковци“, понеже те щели да влязат през преференции.

Дебатите по президентското вето продължиха два часа, макар и в отсъствието на левицата.

Източник: Епицентър.бг