Скандални назначения с шефа на ДАИ -Хасково, сложиха го да отговаря и за Стара Загора

Скандални назначения се правят с шефа на ДАИ -Хасково Антон Ставрев.

Това се прави зад гърба на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха за Фрог от ведомството.

Припомняме ви, че в средата на миналата година в медиите се появиха данни за ширеща се корупция в ДАИ -Хасково. Оказа се, че две чужди посолства са били информирани за това.

Данните за рушвети, обаче ни най-малко не попречиха на Антон Ставрев да бъде издигнат в йерархията. Малко след като наяве излязоха подробности за корупционните схеми в хасковската агенция, Ставрев, като особено ценен кадър, беше назначен и за временно изпълняващ длъжността директор на ДАИ -Стара Загора. Така той пое под крилото си двете структури-тази в Хасково и Стара Загора. Любопитното е, че подобна практика не е прилагана в нито една институция.

Шефът на Легия „Антимафия“ разкри преди няколко месеца: В ДАИ-Хасково е най-голямата лапачка, защото тя покрива един от най-оборотните маршрути от Турция към Европа. Шеф на ДАИ-Хасково се казва Антон Ставрев. Какво се случва в неговото ведомство? Първото култово нещо е, че там съществува месечен данък за всеки служител. Т. е всеки трябва да събира определена сума от подкупи. Рекетът от преминаващите товарни автомобили е от 300 до 500 лв. Спират турския тир. Турският шофьор, се вика отзад и започва рекета. Служителите на ДАИ-Хасково предварително знаят кои камиони са претоварени. Защото други „почтени” колеги от митница „Свиленград”, които са в момента на смяна, първо те взимат заради претоварването по 500 лв. След това съобщават на дежурната смяна на ДАИ-Хасково. Там служителите също изкарват едни бързи 500 лв. И така нашите са щастливи и доволни, а турчинът е глобен с едни бързи 1000 лв.

От всяка автогара се взимат на месец определена сума, в зависимост от оборотите. От всяка транспортна фирма, се взимат между 3-4 хиляди лева. Зад този човек стои един от най-големите бизнесмени в Южна България.

Източник: Фрог нюз