Скандално: 100 000 избиратели-фантоми в София и столични фантомни секции

Скандалът с над 100 000 дописани гласоподаватели в столицата и 800 000 общо за страната (за последното не се говори) има обяснение.

„Секциите са 1612, ама публикуваните протоколи са 1503. Някъде са се изгубили резултати от 109 секции. За около 100 000 хиляди избиратели.”

Близо седмица по-късно избухна скандалът и то единствено благодарение на европейската намеса!

Тези 100 000 липсващи бяха обявени за техническа грешка в подадена информация към ЦИК според официалното му становище.

Разбира се, то е пълна лъжа. Както посочих, в столицата са създадени електронни 109 виртуални (несъществуващи) секции, в които са вкарани фантомни гласове (тези 100 000). След скандала задраскаха виртуалните секции с фантомите, ама резултатът от гласуването им е зачетен.

В страната са около 1500 (още не съм завършил изцяло проучването си)

След тези поредни разкрития вече няма да има такива фантомни секции!

А на всички, които мислят, че от вотът им нещо зависи, още веднъж ще повторя мисълта, приписвана на Сталин: „Не е важно как се гласува, важното е кой брои гласовете!” В нашия случай – и кой виртуално ги създава.

ЦИК не дава обяснения, а и политиците мълчат защо се разминават с хиляди и хиляди в рамките на само една община бройката на хората с право на глас на кметските избори от тези с право на глас на общинските, след като числата трябва да са напълно равни.

И един въпрос с повишена трудност: коя е областта, в която в 10 общини изборните резултати от двата тура, от кметските вотове и тези за местни съветници съвпадат до последния глас и са напълно идентични. А коя е онази, в която вече една трета от общините са сторили това чудо – да откопират сякаш под индиго протоколите от едни избори (кметски) за други ( общински съветници) и от първия – за втория тур!

Григор Лилов, Фейсбук